اتصال اورلپ تعداد میلگردها را دو برابر میکند که این امر ایجاد جریان مطلوب بتن را غیر ممکن میکند و اجازه حرکت دانههای شن و ماسه را در بین آرماتورها نمیدهد. اتصالات مکانیکی تراکم را به نصف کاهش میدهد و امکان برقراری جریان مطلوب بتن را فراهم میکند.
وصلههای مکانیکی قابلیت اطمینان بسیار بیشتری نسبت به وصله پوششی دارند. چرا که برای انتقال نیرو از یک آرماتور به آرماتور دیگر هیچ وابستگی به بتن ندارند. علاوه بر آن وصلههای مکانیکی بسیار قویتر از اتصال اورلپ هستند چرا که مطابق آییننامه ACI و آیین نامه بتن ایران (آبا) مقاومت وصلههای مکانیکی باید حداقل 25 درصد از مقاومت طراحی اتصال اورلپ بیشتر باشد. از مزایای دیگر وصلههای مکانیکی میتوان به تحمل فوق العاده در برابر انتقال بار، همچنین مقاومت فوقالعاده در برابر بارهای پریودیک و دورهای و افزایش یکپارچگی سازه را در برابر بلایای طبیعی نام برد. اتصال مکانیکی با داشتن تمام این محاسن میتوانند با حذف اورلپ کاهش هزینه چشمگیری نیز به نفع سازندگان ایجاد نمایند.
از نقطه نظر سازهای، مهمترین مزیت استفاده از کوپلر، اطمینان از مسیر حرکت نیرو در درون شبکه آرماتور، بدون وابستگی به کیفیت و شرایط بتن است. علاوه بر آن کوپلر میزان تراکم آرماتور را با حذف اورلپ به میزان بسیار زیادی کاهش میدهد.
اتصال اورلپ باعث دو برابر شدن نسبت فولاد به بتن میشود و مشکلات زیادی را هنگام جایگذاری آرماتورها و بتنریزی ایجاد میکند. حذف اورلپ فضای لازم را حتی برای عملیات پس کشیدگی (Post Tensioning) فراهم میکند.
از نقطه نظر طراحی، کوپلر میتواند نسبت فولاد به بتن را در مقطع کاهش دهد. با استفاده از این تکنولوژی امکان استفاده از آرماتور با قطرهای بالا فراهم میشود که این امر با کاهش تعداد آرماتورهای مورد نیاز ابعاد ستون را به مراتب کاهش میدهد و با کمینه کردن تراکم میلگرد امکان بتن ریزی مناسب را نیز فراهم میکند. کم شدن ابعاد ستونها از نقطه نظر اقتصادی میتواند بسیار کمک کننده باشد چرا که علاوه بر کاهش حجم بتنریزی، به خصوص در طبقات پایینتر و پارکینگها بزرگ بودن ابعاد ستون مشکلی است که گاها میتواند پروژه را به سمت اجرا به صورت فولادی میل دهد.
بدون دیدگاه